Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Wil je met ons in contact komen?

Nieuws

Er zijn veel ontwikkelingen rondom Soasel op volle kracht. Graag houden wij je op de hoogte. Bekijk hieronder ons nieuws.

18-12-2020

Rolstoelvriendelijke gedeelte Ommetje Saasveld weer spic en span

Het rolstoelvriendelijke gedeelte van het Ommetje Saasveld is compleet opgeschoond, zodat het weer goed begaanbaar is. Dit allemaal in samenwerking met vrijwilligers en medewerkers van Staatsbosbeheer.

Lees meer
17-12-2020

Ruimte op het kerkeiland

SOVK en de locatiebeheerders van onze kerk verkennen samen de opties. De werkgroep Vastgoed heeft o.a. een opzet gemaakt van het ruimtegebruik in het parochiecentrum en het kerkgebouw. De uitkomst geeft een goed beeld van de nodige ruimten en benodigde vierkante meters.

Lees meer
17-12-2020

Nieuwe activiteiten in coronatijd

Veur Mekaar en dorpsondersteuner Jolande Lammertink hebben met een mooie groep Soaselers de koppen bij elkaar gestoken. Het resultaat: leuke nieuwe initiatieven voor én door onze inwoners.

Lees meer
17-12-2020

Windturbines in Saasveld

De gemeente heeft onlangs het concept windbeleid gepubliceerd. We merken dat er op dit moment veel vragen zijn. Deze kunnen naar de dorpsraad gestuurd worden, zodat we een compleet beeld krijgen van wat er speelt. Wij hebben daarover ook contact met de gemeente.

Lees meer
27-10-2020

Dorpsraad vernieuwd

Paul Hesselink, Gerard Oosterik, Ben Oude Geerdink en José Diphoorn: met hun vieren vormden ze jarenlang de dorpsraad van Saasveld. Ze vonden het tijd om het stokje voor vernieuwing en daarvoor klopten ze aan bij Soasel op volle kracht.

Lees meer
27-08-2020

Uitnodiging: Doe mee aan World Cleanup Day op 19 september!

Meld je aan en ontvang een handige opruimset Je kunt jouw actie vóór 7 september aanmelden door een mail te sturen naar afval@noaberkracht.nl. Vermeld hierin jouw naam, adresgegevens en het aantal personen waarmee je op pad gaat. Wij zorgen dan voor de opruimsets en halen het materiaal en zwerfvuil na afloop van de actie op in jouw dorp.

Lees meer
25-06-2020

SOVK Stand van zaken juni 2020

Het is even geleden dat we met nieuws kwamen. Dat heeft twee redenen: corona leverde vertraging op en we waren vooral druk achter de schermen. Stilgezeten hebben we zeker niet.

Lees meer
27-02-2020

Uitnodiging ouderenmiddag: ouderenmiddag afgelast!

In verband met het Corona-virus is de ouderenmiddag die gepland stond op 13 maart afgelast. De bijeenkomst wordt verplaatst naar een latere datum.

Lees meer
22-01-2020

Tussentijdse peiling 15 januari: duidelijke uitkomst

Over de precieze invulling zijn er verschillende inzichten. Daarvoor moet ook nog zeker het een en ander uitgezocht worden. Maar één ding was duidelijk: de aanwezige Soaselers vinden dat er wat mag veranderen.

Lees meer
08-01-2020

Bekijk alvast de verschillende scenario's

Vooruitlopend op de tussentijdse peiling op 15 januari aanstaande, publiceren we alvast een overzicht van de verschillende scenario's. We nodigen je uit ze vast te bekijken.

Lees meer
24-12-2019

15 januari tussentijdse peiling: presentatie scenario's

Lees meer
24-12-2019

Nuttige klankbordavond op 18 december

Op 15 januari aanstaande houden we een tussentijdse peiling waarop we de verschillende scenario's presenteren. Ter voorbereiding hielden we een klankbordavond, zodat we de scenario's nog eens extra kunnen aanscherpen.

Lees meer
25-11-2019

Bustour inspirerend en informatief

Een mooie bus vol toerde 23 november 2019 door de regio om in Luttenberg en Nieuw Heeten te kijken hoe daar de verschillende verenigingen samenwerken binnen een multifunctionele accommodatie. Het werkte aanstekelijk. De algemene conclusie: wat ze daar kunnen, dat moet ons toch ook lukken.

Lees meer
21-11-2019

Scenario's gepresenteerd aan de besturen van de stuurgroepverenigingen

Dan heb je scenario's ontwikkeld voor de toekomst van Saasveld. Hoogste tijd om de besturen van direct betrokken verenigingen op de hoogte te stellen. Met hun opmerkingen en vragen kunnen we een en ander verder fine tunen.

Lees meer
08-11-2019

Gemeente op bezoek bij de dorpsraad

Elk half jaar komt de gemeente op bezoek om met de dorpsraad de stand van zaken door te praten. Dit keer waren burgemeester Joosten, buur(t)man Marcel de Vet en kernradencoördinator Jos van Olffen aanwezig. Verantwoordelijk wethouder Ben Blokhuis moest helaas afzeggen. Soasel op volle kracht schoof aan om de stand van zaken door te nemen.

Lees meer
16-10-2019

Uitnodiging alle verenigingen: bustoer zaterdag 23 november

We hebben natuurlijk al een bustoer door Twente gehad, om te zien hoe andere dorpen zich op hun toekomst voorbereiden. Nu we wat verder in het proces zijn, kwam de vraag van verenigingen om toch nog eens een keer rond te kunnen kijken.

Lees meer
16-10-2019

Toekomstscenario's bijna klaar

De werkgroep Vastgoed heeft de afgelopen maanden hard gewerkt. Ze hebben een aantal toekomstscenario's voor Saasveld ontwikkeld. Een behoorlijke puzzel, want ze wilden natuurlijk zoveel mogelijk aan alle wensen tegemoet komen. De klus is voor een groot deel geklaard.

Lees meer
16-10-2019

Ingrid Leferink nieuw contactpersoon bij de gemeente

Het is uiteraard belangrijk om goed contact met de gemeente te hebben. Voor beide partijen is het van belang te weten waar we voor staan en waar we mee bezig zijn. Daarom zijn we blij met ons nieuwe contactpersoon bij de gemeente Dinkelland.

Lees meer
09-09-2019

Jongerenavond SOVK

Afgelopen woensdagavond was er een speciale avond voor de Saasveldse jongeren. Alle jongeren tussen de 15 en 30 jaar waren uitgenodigd om mee te denken over het initiatief van ‘Soasel op volle kracht’. Er waren ruim 60 jongeren aanwezig. Een zeer goede opkomst!

Lees meer
19-07-2019

Interessant werkbezoek Tilligte

Gisteravond op bezoek bij Tilligte.com met leden van de werkgroep organisatie, vastgoed en afgevaardigden van verschillende verenigingen. We hebben gekeken hoe ze daar als verenigingen samenwerken en hoe ze hun multifunctionele accommodatie hebben vormgegeven.

Lees meer
24-05-2019

Inspraakavond 23 mei

Bij Bruins heeft op 23 mei de inspraakavond plaats gevonden. Het doel van deze bijeenkomst was om de inwoners van Saasveld bij te praten over het initiatief Soasel op volle kracht, maar nog belangrijker, dat we met elkaar in gesprek zouden gaan over de toekomst van Saasveld.

Lees meer
21-05-2019

Saasveld op volle kracht naar 2030

Een nieuwe sportzaal bij het complex van Saasveldia? Cultuur bundelen op het kerkeneiland? Of juist alles houden zoals het nu is? De inwoners van Saasveld zijn aan zet.

Lees meer
20-05-2019

Ideeënbus leverde veel info op

Een groep inwoners uit Saasveld van diverse verenigingen hebben in Nieuw Heeten en Bentelo gekeken wat zij allemaal gerealiseerd hebben.

Lees meer