Wil je met ons in contact komen?

  Soasel op volle kracht

  In Saasveld hebben we veel mooie initiatieven, er is veel betrokkenheid, er wordt veel georganiseerd en er is een grote saamhorigheid. Tegelijkertijd hebben we ook hier te maken met vergrijzing en teruglopende leerlingenaantallen. Dat merken we binnen alle geledingen. Van basisschool tot voetbalvereniging, van muziek- tot volleybalvereniging. Als we alles zo laten zoals het nu is, gaan er - zoals in veel kleine dorpen in Nederland nu al gebeurt - in Saasveld veel functies verloren. We zien overal dat het gevolg daarvan is dat dorpen leeglopen, omdat zich geen jongeren en jonge gezinnen meer willen vestigen. Dat willen we graag voorkomen.

  Scroll verder

  De aanleiding

  Als dorpsgemeenschap kunnen we niet stil zitten. Waar de gemeente vroeger de lijnen uitzette, verwacht ze nu dat we zelf aangeven wat we nodig hebben en komt ze op basis daarvan in actie. Doen we niks, dan krijgen we ook niks, heel zwart/wit gezegd. In het kader van Mijn Dinkelland 2030 staat de gemeente open voor dialoog over leefbare kernen en we zouden gek zijn als we daar als dorp niet optimaal op inhaken.

  Samen kom je verder

  Door en voor Soaselers is een belangrijk uitgangspunt. Samen kunnen we tot resultaten komen die we ieder apart niet zouden kunnen realiseren. Dan ontstaat er een win-winsituatie voor alle partijen. De Soaseler ondernemersvereniging SOCCER heeft het initiatief genomen de krachten te bundelen. Er zijn met diverse partijen gesprekken gevoerd en brainstormsessies gehouden en zo is Soasel op volle kracht ontstaan. We functioneren als werkgroep onder de Dorpsraad.

  Wat willen we bereiken

  In veel naburige dorpen (o.a. Tilligte, Bentelo, Nieuw Heeten) is er in de afgelopen jaren een goedwerkend gemeenschapscentrum ontwikkeld waarin verenigingen en instanties op gebied van sport, cultuur en welzijn zich gezamenlijk gevestigd hebben. Ze werken in meer of mindere mate samen om ook voor de toekomst een levendige kern te waarborgen.

  Zou zoiets ook haalbaar zijn in Saasveld? Is het überhaupt een behoefte? Zo ja, in wat voor vorm? Dat willen we weten en daarom gaan we het volgende doen, samen met alle inwoners en Soaseler verenigingen, groepen en instanties op gebied van welzijn, cultuur, religie en sport:

  1. Onderzoeken welke functies Saasveld nodig heeft én wenst om ook in de toekomst prettig te wonen en leven
  2. Onderzoeken hoe we die functies het best kunnen behouden en wie weet, uitbreiden
  3. Het resultaat realiseren
  4. Zorgen voor goede exploitatie, borging en continuïteit

  Wil je weten wie er allemaal meedoen? Kijk verder op: Wie doen mee?
  Wil je meer weten over het stappenplan? Kijk verder op: Het stappenplan

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico