Wil je met ons in contact komen?
  Terug naar overzicht

  Dorpsraad vernieuwd

  27-10-2020

  Paul Hesselink, Gerard Oosterik, Ben Oude Geerdink en José Diphoorn: met hun vieren vormden ze jarenlang de dorpsraad van Saasveld. Ze vonden het tijd voor vernieuwing en daarvoor klopten ze aan bij Soasel op volle kracht.

  Scroll verder

  Vanaf oktober heeft Saasveld een vernieuwde dorpsraad. De nieuwe gezichten:

  • Eeke Olijve (voorzitter, aandachtsgebied communicatie)
  • Carlo Kroeze (secretaris, aandachtsgebied natuur)
  • Eddy Paus (penningmeester, aandachtsgebied ondernemers)
  • Christel Hesselink (aandachtsgebied Soasel op volle kracht)
  • Jan Scholten (aandachtsgebieden wonen en duurzaamheid)
  • Harrie Scholten (aandachtsgebieden openbare ruimte en verenigingsleven)
  • Gerard Oosterik is de constante factor. Hij blijft in de dorpsraad en zijn aandachtsgebied is zorg en welzijn.

  De leden die nu afscheid nemen, kunnen met grote tevredenheid terugkijken. Met de buurtproatavonden raakten veel Saasvelders meer betrokken bij hun dorp. Die avonden vormden de basis voor het plan “Mijn dorp 2030”, dat samen met de gemeente ontwikkeld is. De werkgroep wonen heeft bijzonder hard gewerkt aan onder andere de wijk Dieselkamp, met goede resultaten. De grote inzet van de werkgroep Zorg veur mekaar heeft er onder andere voor gezorgd dat we de allereerste dorpsondersteuner van Overijssel konden begroeten.

  José, Paul en Ben, bedankt voor jullie inzet!

  De rol van de dorpsraad

  De dorpsraad is de linking pin tussen de inwoners en de gemeente. De gemeente zal met initiatieven en ontwikkelingen de dorpsraad informeren, zodat deze op haar beurt de inwoners kan voorzien van informatie. Andersom kan de dorpsraad “geluiden” of vragen vanuit het dorp richting de gemeente communiceren.

  De dorpsraad heeft voor de verschillende aandachtgebieden werkgroepen ingericht, die zeer actief zijn in het dorp. De dorpsraad zelf heeft een onafhankelijke rol en staat neutraal in de verschillende vraagstukken die er zullen liggen.

  Mochten er vragen zijn dan kunnen deze per mail gestuurd worden: dorpsraadsaasveld@gmail.com.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico